Der har i mange år været et gennemgående tema i stort set alt, hvad jeg har arbejdet med, interesseret mig for og blevet udfordret inden for: Udvikling

Jeg har siden min faster kom hjem fra sit ulandsophold i Botswana i 1980erne været meget nysgerrig omkring det at opleve, undersøge og lære udviklingsarbejdet i særligt Afrika at kende.

I 1990erne blev jeg tilsmilet af heldet, at efter afslutningen på min bachelor i samfundsfag, oprettede universitetet en kandidatoverbygning om netop Development & International Relations.

Inden da havde jeg faktisk haft muligheden for at snuse til det afrikanske kontinent i forbindelse med et ophold hos min gode Jens Peter på Zanzibar ud for Tanzania.

At jeg så kunne studere udviklingsproblematikker på min hjemegn sammen med et stort antal internationale studerende, gjorde kun glæden og spændingen for studiet større.

I slutningen af 1990erne fik jeg muligheden for et halvt år gennem et venskabssamarbejde at bo og leve i Marigat township midt i Rift Valley i Kenya.

Det var en øjenåbner for livet, og har afgjort været med til at forme min indstilling til verden, dets udfordringer og de muligheder for at tænke nyt og anderles med et mellemfolkeligt afsæt.

Efterfølgende var jeg siden starten af 00erne så heldig at ramme ned midt i en reformtid, hvor ungdomsvejledningen og kommunalreformen prægede min hverdag.

Her lærte jeg at holde snuden i sporet, se tingene fra en helikopter og tegne streger på det store lærred. Og samtidig opleve, at der var et menneskeligt aspekt, der skulle tages højde for.

I de sidste par år af 00erne mod nord flyttede jeg mit fokus, til helt fantastiske Grønland, som for evigt vil være i mit hjerte. Mage til udfordringer, gæstfrihed og fabelagtigt folkefærd findes ikke.

Jeg har aldrig oplevet et samfund, hvor smilet overvinder alt. Trods fordomme, holdninger og meninger om Grønland fra stort set alle sider, så nedbrydes de i samme øjeblik du møder den fantastiske befolkning, naturen og alle de muligheder, der findes her.

Derefter gik turen atter tilbage til Danmark i sidste halvdel af 10erne, hvor jeg blev viklet godt og grundigt ind i de velfærdsteknologiske ledninger. Her mødte jeg for alvor iværksættermiljøet og den idérigdom, der spirer overalt.

På rejser rundt i landet og udenlands oplevede jeg hvilke perspektiver internationalt samarbejde har. Og samtidig blev jeg en del af pionerfeltet inden for velfærdsteknologi, hvor jeg ofte var eksperten, der havde det store overblik.

Men der manglede et eller andet. Gnisten til at sprudle. Og det var årsagen til, at jeg de sidste 6-7 år har været dybt involveret i lokale udviklingsinitiativer i landdistrikterne.

Gennem bestyrelsesarbejde, både lokalt, nationalt og internationalt, har jeg opbygget et stort netværk, der arbejder med landdistriktsudvikling, og det er for alvor der jeg stortrives.

Sideløbende har interessen for det visuelle og historiefortællingen om det gode, det værdsatte og det positive ved at leve på landet været en faktor for mit ståsted i dag. Jeg holder uendeligt meget af at kunne vise den spændende og opmærksomhedsskabende side af livet i en landsby, foreningslivet, herlighedsværdierne; det giver mening, energi og tro på mulighederne for at forløse potentialerne fremfor at fokusere på alt det der mangler og forsvinder.

Endelig har lysten til at lære fra sig, og undervise store og små, været en voksende del af hverdagen. Derfor har jeg nu rettet blikket på at kunne kombinere lysten og glæden til at skabe og forandre, være en del af en udviklingsproces og samtidig gøre brug af min erfaring. Den vil jeg rigtig gerne dele ud af, og ville med fornøjelse bruge tiden på dig, dine naboer, din virksomhed eller organisation, hvis vi kan finde et spændende interessefællesskab.

Jeg håber bloggen giver et godt indtryk af mine interesseområder, inspirerer til at tænke anderledes, og jeg vil nyde at få en interessant dialog om mulige udviklingsprojekter, fotoopgaver, undervisning eller lignende.

Kommenter og del gerne i dit netværk – sammen bliver mulighederne for udvikling endnu stærkere!

Gå på opdagelse – og god fornøjelse

Mads