Kalaallit nunaat

Alle kender nogen, der har været i Grønland, selv boet der eller rejst rundt i det fantastiske land. Jeg kan dække alle tre parametre.

Det har været et af mit livs største oplevelser at bo, arbejde og opleve Grønland, og alt hvad det omfanger af historier, begivenheder, mennesker og natur. Det er en ubeskrivelig fornemmelse at møde landet med is, dybe fjorde, små bysamfund, gæstfriheden, godhed og følelsen af at besøge noget helt særligt.

Grønland er et underfundigt land, at enten er det ikke lige noget for en, eller også spidder der sig en glæde og omsorg for at det skal gå godt for landet.

Der er mange udfordringer, men på den anden side, så er der mindst lige så mange positive og spændende facetter ved livet i Grønland. De historier rammer ofte ikke forsiden, mens de store overskrifter er alle problemerne.

Det er blandt andet et af mine overordnede mål med teksterne om Grønland – at trods problemer, negativ omtale osv. – så er potentialet og fremtiden for Grønland så interessant og vedkommende, at de fortjener en plads.

Jeg håber det kan give indspark til, at vi sammen kan være med tit at nuancere den til tider lidt for skingre tone i debatten. Der findes masser af gode og livsbekræftende historier om dette fantastiske land, som fortjener at blive fortalt.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.