Danmark dejligst

posted in: Temaer | 0
Ragna på fjorden

Sommeren 2020 blev for alvor hjemmeferiens år. Alle var på den ene eller anden måde nød til at planlægge et helt lands egen staycation. Ingen campingtur sydpå, ingen flyrejse til de varme strande eller opdagelsesture ud i ukendte egne.

Eller rettere det var netop ture ud i uvante og måske ukendte egne af vores egen andedam. Og pludselig var der ingen grænser for, hvor meget spændende, unikt og herligt, der fandtes i Danmark.

De allestedsværende sommerkonkurrence flød over med postkortidyl fra Jylland, fra øerne og fra skjulte perler i de danske landdistrikter.

Pludselig blev der kø på landet. Der blev overfyldt på øerne. Og der var fuldt booket i selv den bedst skjulte shelter.

Hvor var Danmark dog dejlig, hvor er her dog hyggeligt, hvor herligt og fredsommeligt er her i landsbyen.

Men er det ikke blot det landsbyerne vidst i forvejen?

For her er dejligt, idyllisk, stille og god plads. Mon denne sommer har været med til at ændre opfattelsen af, at landdistrikterne er noget, der er i forfald. At landdistrikterne er noget, man flytter fra. At i landdistrikterne er alt i tilbagegang og uden fremtid.

Måske er det netop denne sommer, der har givet nyt momentum til landdistrikterne. Det er nu der kan profiteres, udvikles og inspireres til nye projekter, tiltag og øge tilflytningen.

Der er stadig mange temaer, som vil udfordre landsbyerne i fremtiden – iværksætteri, fraflytning, forfald, centralisering, effektivisering og meget andet. På den anden side, så er det også noget, som landdistrikterne kan berige sig på.

Og netop det vil være min tilgang til de mange kommende blogindlæg. Hvad er udfordringerne? Hvad er mulighederne? Hvad kan landsbyerne gøre? Hvordan kan netværk styrke lokalsamfundene? etc.

Jeg har en solid erfaring, kendskab, viden og indsigt i landdistrikterne – og dem vil jeg forsøge at krydre med mine tanker, idéer og holdninger til hvordan og hvorledes landdistrikterne kan udvikle sig – og ikke mindst fortsætte med at skabe herligheder, der gør, at ferien også fremover går til dejlige Danmark på landet!

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *